(de tekst en foto die bij elkaar horen staan naast elkaar, niet onder elkaar)
Bolani Ambachtelijk pannenkoek gevuld met prei of aardappel, of pompoen geserveerd met een lekker romig yoghurt en munt.
Ashak
Gestoomd pastabundeltje gevuld met verse prei en als dressing/saus er overheen een vleessaus met bonen.
Mantoe
Afghaanse gestoomde pastabundel, geserveerd met heerlijke rundergehakt en veggie saus gegarneerd met huisgemaakte chakka (yoghurtsaus).
Qabeli Palauw Dit gerecht wordt algemeen beschouwd als het nationale gerecht van Afghanistan. De rijst is intens op smaak gebracht met kruiden en is gelaagd met het lam om een stevige maaltijd voor één gerecht te maken. Lamsvlees is het traditionele vlees.
Chalaw
Afghaanse Witte rijst
Shola
Kleverige rijst met mungbonen en kleine stukjes zacht vlees
Qorma kosht Gestoofd Lamsvlees met gekruid tomatensaus
Qorma Kofta Gehaktballetjes in een uiensaus en tomatensaus
Qorma Kachaloe Aardappel stukjes met een lekker fris tomatensaus
Borani Banjan
Geroosterde Aubergine En Paprika geserveerd met tomatensaus met yoghurtsaus er bovenop
Sabzi
Verse Spinaziebladeren
Chaplie Kabab
De chapli kebab wordt bereid met rauw, gemarineerd gehakt en het vlees kan rundvlees of lamsvlees zijn.
Doe Piaza
Zacht vlees geserveerd met een topping linzen en uien.
Morg Kabab
Gekruid Kippenbeen
Salade Afghani
bestaat uit tomaat, rode ui, citroen en koriander
Salade Auwlie
Verschillende soorten verse groenten in stukjes gesneden.
Salade Russe
Is een salade gemaakt van in blokjes gesneden groenten, ei en vlees toegevoegd aan de mayonaisesaus
Chatni
Vers bereid pittige koriander, knofolook, en azijn puree.
Naan
Verse brood
Firni
Pudding dessert ingericht met pistache en gemaakt met melk, maïzena en suiker
Baklava
Laagjes filodeek gevuld met keuze uit pistachenootjes of walnoot waaroverheen een zoete siroop met suiker word toegevoegd